Oštra Luka – budžet: Smanjenje zatražilo Ministarstvo finansija RS

srna-dragan stanarBudžet opštine Oštra Luka za 2013. godinu planiran je u iznosu od 1.303.900 KM i za 52.100 KM manji je od nacrta budući da je smanjenje budžetskog okvira tražilo Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar potvrdio je Srni da je smanjenje budžetskog okvira za oko četiri odsto zatražilo Ministarstvo finansija Republike Srpske i da je to bio uslov da se dobije saglasnost ovog ministarstva za donošenje budžeta.

„Takav umanjeni budžet odbornici Skupštine opštine Oštra Luka usvojili su jednoglasno i bez amandmanskog djelovanja, što dovoljno govori o tome koliko i pozicija i opozicija shvataju ozbiljnost situacije“, rekao je Stanar Srni.

Stanar je istakao da su najveći rezovi predviđeni na stavkama za reprezenatciju, dnevnice i materijalne troškove.

„Ovo je izbalansiran i socijalno odgovoran budžet. Trudićemo se da vratimo dugove iz prethodnih godina kako bismo stabilizovali finansijsku situaciju“, dodao je Stanar.

Strukturu budžeta ove male rubne opštine čine poreski priohodi u iznosu od 973.000 KM ili 74,64 odsto, neporeski prihodi u iznosu od 218.600 KM ili 16,77 odsto, transferi jedinicama lokalne samouprave u iznosu od 62.000 KM ili 4,76 odsto i neutrošena namjenska sredstva iz 2012. godine u iznosu od 50.000 KM ili 3,83 odsto.
SRNA

Comments are closed.