Oštra Luka: Novi načelnik Dragan Stanar preuzeo dužnost-Konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta iduće sedmice

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar preuzeo je proteklog ponedjeljka dužnost od svog prethodnika Drene Kuridže, a konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta trebalo bi da bude održana ili 26. ili 28. novembra.

Novi načelnik Oštre Luke na lokalnim izborima bio je kandidat Demokratskog narodnog saveza, a u prethodna dva manadta na čelu ove male rubne opštine bila je Drena Kuridža iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Skupština opštine Oštra Luka imala je do sada 17 odbornika, a od ovogodišnjih izbora imaće ih 15, budući da je u međuvremenu smanjeno biračko tijelo.

Za povjerenje građana Oštre Luke 7. oktobra borilo se osam političkih subjekata i svih osam prešlo je cenzus. U prošlom sazivu među 17 odbornika bilo je zastupljeno šest stranaka, a sada će 15 odbornika predstavljati čak osam političkih partija.

SNSD je osvojio četiri mandata, DNS tri, a Srpska demokratska stranka i Narodna demokratska stranka po dva. Po jednog odbornika imaće čak četiri stranke: Srpska radikalna stranka Republike Srpske, Demokratska partija, Partija demokratskog progresa i Srpska napredna stranka.

Stanar je Srni potvrdio da će skupštinsku većinu činiti DNS, SDS, NDS, PDP i SRS.

U prethodnom sazivu osam odbornika bilo je iz SNSD-a, tri iz DNS-a, po dva iz SDS-a i NDS-a i po jedan iz PDP-a i iz Narodne stranke „Radom za boljitak“.

SRNA
Foto – Dnevni avaz

Comments are closed.