Otac Goran se trudi da dječak što manje osjeti gubitak majke: Nikola, sin heroine Jelene, stigao u svoj dom

Goran Dunović, suprug Jelene Trikić (32), mlade žene koja je nevjerovatnom hrabrošću i željom da postane majka zadivila cijeli region, sina Nikolu je donio kući u Prijedor. O Nikoli, koji je s majkom Jelenom bio samo 39 dana, brinuće Goranovi roditelji, majka Veselka, otac Dane i sestra Sanja.

Spava, jede…
– Nikola je beba za poželjeti. Samo spava, jede, miran je… Teško nam je što nema Jelene, ali se trudimo da Nikola taj veliki gubitak što manje osjeti. Zahvalni smo i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli – kaže Goranova sestra Sanja.

Goran kaže da mu je dolazak sina uljepšao kuću.

– Nikola nam je unio radost u kuću, a opet ne mogu vam reći koliko sam tužan što ovdje s nama nema moje Jelene. Radovali smo se Nikolinom rođenju, planirali njegovu budućnost i prvo rođendansko slavlje. I nismo uspjeli. Tuga za Jelenom ne prestaje. Naprotiv, svakim danom je sve veća. Dok gledam našeg sina, kao da gledam nju, moju Jelenu – kazao je Goran, koji je Jelenu sahranio u ponedjeljak u njenom rodnom Drvaru, u porodičnoj grobnici Trikićevih.

Pouka svima
Porodici Dunović sada preostaje da Nikolu izvede na pravi put. I da mu jednog dana, onda kada za to dođe vrijeme, ispriča koliko je njegova majka, koja je zbog trudnoće odbila liječenje citostaticima, bila posebna i hrabra.

– Njena poruka je pouka svima nama. Kako to da zaboravimo. Sigurni smo i da će Nikola biti na nju ponosan – rekli su nam u porodici Dunović.

Prikupljeno oko 16.000 KM
U akciji Kliničkog centra Banja Luka za Nikolu Trikića za samo dva sata prikupljeno je više od 12.000 KM, 295 eura i 3.700 KM putem žiroračuna te mnogo pelena, hrane, garderobe i drugih poklona koji su vozilom Kliničkog centra prevezeni u Prijedor. U akciju pomoći malom Nikoli s ličnim poklonom uključio se i Milorad Dodik, predsjednik RS.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.