Otvoren Drugi rudarsko-geološki forum

15-Prijedor---oko-stotinu-ucesnika-skupa-posvecenog-rudarstvu-i-geologiji

U Prijedoru je danas otvoren Drugi rudarsko-geološki forum u organizaciji Rudarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Saveza inženjera rudara i geologa Republike Srpske.

Skup je otvorio dekan Rudarskog fakulteta Prijedor Vladimir Malbašićši da od foruma očekuje da definiše smjernice za razvoj geologije i rudarstva za bar narednih pet godina.

„Želim vam da sa foruma odnesete što više informacija i sani i s više volje za razvoj djelatnosti kojima se bavimo“, poručio je Malbašić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da nema prikladnijeg mjesta za održavanje ovog skupa nego što je Prijedor budući da se ove godine obilježava stotinu godina od početka industrijske proizvodnje željezne rude u Ljubiji.

„Očekujemo da će eksperti koje je forum okupio dodatno i kvalitetno uticati na oblasti rudarstva i geologije o kojima će u ova tri dana razgovarati“, rekao je Đaković, a osim njega učesnike je pozdravio i uspješan rad im poželio i predstavnik Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Direktor Rudnika željezne rude /RŽR/ „Ljubija“ Prijedor Stanko Vujković predstavio je istoriju rudarenja u Prijedoru i ulogu ovog preduzeća u društvenom razvoju prijedorske regije.

„Očekujemo i od ovog skupa da da odgovre na pitanja o budućnosti rudarstva ne samo ovog područja nego i cijele Republike Srpske“, dodao je Vujković, a u ime „ArselorMitala Prijedor“, druge kompanije koja upravlja rudnicima u Prijedoru, učesnike je pozdravio tehnički direktor Duško Vlačina.

Forum je okupio oko stotinu učesnika i izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije. Održava se u hotelu „Prijedor“ i predviđeno je da traje do petka, 17. juna, do 13.30 časova.

Autor: SRNA

Comments are closed.