Otvoren mini zoološki vrt

minizoo

Mini zoološki vrt otvoren je danas u Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ u Prijedoru koju pohađa višnj od stotinu djece i mladih sa smetnjama u razvoju iz prijedorske regije.

Direktor „Centra Sunce“ Slađana Radaković rekla je da je ovo rezultat saradnje škole sa gradom Prijedorom, Sportskim društvom za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub”, rasadnikom ukrasnog drveća “Crna Dolina” i Poljoprivrednom apotekom “Poljo-net”.

„Ovo je primjer dobre prakse, jer svaka saradnja može da ima neki vid doprinosa lokalnoj zajednici. Ono što našim učenicima godi jeste što će mini zoo vrt za njih predstavljati jedan vid rehabilitacije i opuštanja“, rekla je Radakovićeva novinarima u Prijedoru.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da grad Prijedor podržava ideje koje su na dobrobit svih građana.

„Ovo će posebno biti interesantno djeci sa posebnim potrebama, jer oni rijetko imaju priliku da vide sitne životinje. Sada će se o njima brinuti, a možda se neka od odluče i ih sama uzgajaju“, rekao je Đaković.

U mini zoološkom vrtu nalazi se više vrsta peradi, a za proljeće je najavljeno da će vrt dobiti i još neke vrste životinja.

Autor: SRNA

Comments are closed.