Otvoren sajam inovacija i novih tehnologija

U Prijedoru se danas održava Sajam inovacija i novih tehnologija koji je pod pokroviteljstvom grada organizovala Visoka škola „Banjaluka koledž“/BLK/. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, otvarajući Sajam, istakao je da Prijedor ima mnogo mladih inovatora, kako osnovaca, tako i učenika mašinske i elektrotehničke škole.

„Zato je bilo opravdano da prihvatimo organizovanje ovakvog sajma inovatorstva i inovacija jer ovo je način da se podstaknu mladi ljudi da se bave inovatorstvom i da nastave da se time bave u budućnosti“, izjavio je Đaković.

On je dodao da savremeno doba zahtijeva sve više inovacija u novim tehnologijama koje se danas koriste.

„I mi moramo uhvatiti korak sa savremenim svijetom, a imamo i pametne i umne ljude koje treba kanalisati, ali im treba i pomoći da bi oni aktivno na tome radili“, rekao je Đaković.

Predstavnik organizatora profesor Rajko Macura naglasio je da je cilj Sajma promocija inovacija i savremenih tehnologija i proizvoda koji doprinose povećanju konkurentnosti privrede i razvoju društva, te povezivanja sistema obrazovanja sa privredom.

„Cilj nam je bio i da se podrži inovativnost djece i mladih, ali i primjena savremenih tehnologija u privredi“, naveo je Macura.

Učesnici Sajma su učenici osnovnih i srednjih škola iz Prijedora i inovatori sa BLK-a, kao i firme „Kromeks“, „Istkod“ i „Mediamarket“, kao i Razvojna agencija „Preda-PD“.

Izvor: SRNA – Glas Srpske
Foto: PrijedorGrad.org

Comments are closed.