Otvoren tržni centar Robot Prijedor

Trgovačko-poslovni centar „Robot“ otvoren je danas u Prijedoru, što je, nakon „Tempa“, „Konzuma“, „Intereksa“ i „Binga“, peti hipermarket u gradu na Sani. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić pozdravio je dolazak domaće firme, ocijenivši to još jednim dokazom da je Prijedor i otvoren i privlačan za investicije. „Posebno nam je drago da se radi i o proizvodnoj firmi, a ne samo trgovačkoj, a najvažnije za nas jeste da je ovdje zaposleno stotinu naših sugrađana“, kazao je Pavić. Direktorica grupacije „Robot“ Saima Hodžić rekla je da se radi o vlastitom objektu površine 9.000 kvadratnih metara, što je centar srednje veličine u poređenju sa drugim „Robotovim“ centrima, te da je koštao oko 10 miliona KM.
„Slijedi otvaranje centara u Tuzli, Sanskom Mostu, Zavidovićima, Bihaću, Sarajevu, Gradišci i Banjaluci“, najavila je Hodžićeva. Ona je naglasila da je za 70 odsto svoga asortimana „Robot“ direktan uvoznik i da tako uspijeva imati veoma povoljne cijene. „Plate radnika iznivelisaćemo tek nakon probnog rada. Tek ćemo praviti klasifikaciju radnika i, u zavisnosti od toga, biće deset nivoa plata“, navela je Hodžićeva. Menadžment „Robota“ darovao je danas 10.000 KM Specijalnoj školi „Đorđe Natošević“ u Prijedoru. Svečano presijecanje vrpce, osim načelnika opštine i direktora grupacije, obavio je i vlasnik ove kompanije Selver Oruč. Robot Prijedor se nalazi se u neposrednoj blizini „Gradskog stadiona“ Prijedor i OŠ „Desanka Maksimović“.
U tržnom centru se nalazi hipermarket, odjel tekstila i igračaka, odjel akustike i malih kućanskih aparata, salon bijele i smeđe tehnike, salon sanitarija i opreme za kupatilo, salon namještaja, vrtnog programa, posuđa i robe široke potrošnje, caffe bar, igraonica za djecu te servis za servisiranje električnih aparata. „Robot“ je osnovan u Sarajevu 1995. godine, a danas, osim proizvodnje rashladnih uređaja „Bira“ u Bihaću, trgovački lanac ima centre u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Banjaluci, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Kaknju i Zenici i borji ukupno 1.300 zaposlenih.
Više fotografija sa otvaranja pogledajte u našoj galeriji.
Tekst – SRNA
Tekst – www.gradprijedor.com
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.