Otvorena izložba „Prijedor u objektivu“

13-Prijedor---autori-fotografija-u-projektu-Prijedoru-u-objektivu

„Prijedor“ u objektivu naziv je izložbe fotografija više autora koje su večeras prikazane u holu Pozorišta Prijedor.

„Ova manifestacija u Prijedoru se održava prvi put, a cilj nam je da postane tradicijom u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta, kao i da se dalje razvija“, rekao je autor projekta Pero Špadić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je profesor banjalučke Akademije umjetnosti Drago Vejnović od nekoliko stotina radova izabrao 32 koja su prikazana na izložbi.

13-Prijedor---izlozba-fotografija-Prijedora

„Među autorima je šest mladih ljudi koji se amaterski bave fotografijom ili studiraju kameru, kao i nekoliko starijih sugrađana koji u ovoj oblasti imaju više iskustva“, naveo je Špadić.

Skup odabranih fotografija predstavlja presjek grada Prijedora onako kako ga fotografi vide kada dobiju zadatak da ga pogledaju kroz objektiv u samo jednom danu.

13-Prijedor---Prijedor-u-objektivu

„Ako manifestacija zaživi, onda ćemo i proširiti priču, tražiit i fotografije grada iz svih godišnjih doba, uključiti po mogućnosti i video radove, a u neko dogledno vrijeme možda uvesti i tematski sužene izložbe – arhitektura, lica ljudi, zelene površine, stara gradnja i slično“, dodao je Špadić.

Fotografije iz projekta „Prijedor u objektivu“ do kraja ljeta biće izložene na više različitih manifestacija.

Autor: SRNA

Comments are closed.