Otvorena nova zelena pijaca

29-Prijedor---Marko-Pavic-i-Darko-Zgonjanin

U Prijedoru je danas otvorena nova zelena pijaca za čiju izgradnju je iz budžeta grada Prijedora obezbijeđeno 2.886.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je ovako savremen objekat potreban gradu, proizvođačima i građanima i da put do današnjeg izgleda nove pijace nije bio lak, podsjećajući da su ovdje do prije pet godina bili bagremik i otvoreni kolektor pored kojeg se nije moglo disati.

29-Prijedor---nova-prodajna-mjesta-za-poljoprivredne-proizvodjace

„Imali smo puno razumijevanje izvođača radova. Najviše ih je bilo domaćih i ja bih volio da i roba najviše ovdje bude domaćih, ali Prijedor je uvijek bio otvoren grad i otvoren za razmjenu roba i usluga“, rekao je Pavić na svečanosti otvaranja nove pijace.

On je rekao da grad danas predaje novi objekat na upravljanje Gradskoj tržnici Prijedor da ga čuva, održava i pravi uvijek što bolje uslove građanima.

29-Prijedor---sa-svecanosti-otvaranja-nove-pijace

„Nadam se da će ovaj objekat omogućiti našim proizvđačima da se izmjere u kvalitetu i cijeni s konkurentima, da kupcima da imaju raznovrsnu i kvalitetnu ponudu“, poručio je Pavić.

Direktor Gradske tržnice Prijedor Darko Zgonjanin rekao je da nova tržnica ima površinu od 2.228 kvadratnih metara sa 126 mobilnih tezgi gdje su predviđeni prostori za zelenu i kvantašku pijacu, prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda, mesnicu, ribarnicu, prodavnicu pilećeg mesa, poljoprivrednu apoteku, kafeteriju, restoran s kafe barom i supermarket.

29-Prijedor---svecano-otvaranje-nove-pijace

„Pozivam sve proizvođače poljoprivrednih proizvoda da izlože svoje proizvode, a građane da ovi proizvodi nađu put do njihovih trpeza“, poručio je Zgonjanin.

Izgradnja nove pijace u naselju Pećani počela je 2011. godine.

29-Prijedor---u-novu-pijacu-grad-ulozio-blizu-tri-miliona-maraka

Autor: SRNA

Comments are closed.