Otvorena Novogodišnja bajka

bajka

Cjelovečernjim nastupom mažoret kluba „Festina“ i mažoretske sekcije Osnovne škole „Branko Ćopić“, te paljenjem novogodišnje rasvjete na malom gradskom trgu i kićenjem jelke u Prijedoru je sinoć otvorena manifestacija „Novogodišnja bajka“.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić kaže da je ovo prvi put da je povodom novogodišnjih praznika organizovan ovakav događaj.

„Ovo veče je posvećeno djeci, a narednih dana biće organizovani dnevni i večernji koncerti, nastupi di-džejeva i animatora i lutkarske predstave“, rekla je Babićeva.

Ona je dodala da Prijedor, po ugledu na veće evropske centre, nudi svojim sugrađanima i njihovim gostima pregršt proizvoda iz kućne radinosti od raznih domaćih specijaliteta i slatkiša, do prodaje kuvanog vina, kafe i čaja.

„Između nekadašnjih robnih kuća na malom trgu otvorena je prodajna izložba na štandovima koje je grad obezbijedio besplatno za nevladine organizacije, institucije, samostalne trgovačke, mesarske i zanatske radnje“, rekla je Babićeva.

Dvadesetak prodajnih štandova biće otvoreno do srijede, 30. decembra, svakog dana od 10.00 do 20.00 časova, te u četvrtak, 31. decembra, od 10.00 do 16.00 časova.

Tokom „Novogodišnje bajke“ prije podne biće organizovani „Novogodišnji veliki odmor“, na kojem će se polučasovnim programom predstaviti četiri gradske osnovne škole.

Dječija Nova godina biće organizovana u srijedu, 30. decembra, a manifestacija će biti završena koncertom Željka Vasića, uz koga će Prijedorčani 31. decembra dočekati novo ljeto.

Autor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.