Otvorena rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića

U Prijedoru je danas zvanično puštena u saobraćaj rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića u centru grada, a Grad Prijedor kao investitor je obezbijedio finansijska sredstva u iznosu 1.079.776,51 KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je istakao da je Prijedor dobio još jednu lijepu gradsku ulicu u predvečerje praznika Dana grada – 16. maja.

„Mi radimo planski na uređenju grada i uz obećanje da ćemo nastaviti sa daljim uređenjem našeg grada“ rekao je Đaković.

Rekonstrukcija ove ulice, čiji je projekatant bio Zavod za izgradnju grada Prijedor, a izvođač radova preduzeće „Kozara-putevi“ iz Banja Luke, obuhvatila je površinu od oko 7000 kvadratnih metara odnosno 500 metara od Ulice Petra Petrovića NJegoša do Ulice Nikole Pašića.

Direktor „Kozara puteva“ Dejan Gaković je istakao da je tokom rekonstrukcije akcenat stavljen na šetališnu zonu jer se njome kreće mnogo učenika na svom putu do škole odnosno kuće.

„Šetališna zona obuhvata preko 50 odsto ukupne površine sa mnogim pratećim sadržajima klupama, javnim česmama i trgom, a pored toga u sklopu radova izveli smo potpunu rekonstrukciju svih podzemnih instalacija što će doprinijeti dugovječnosti same ulice i urađena je nova ulična javna rasvjeta sa najnovijom led tehnologijom“ rekao je Gaković.

Bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić koji je bio inicijator uređenja ove ulice je rekao da je ovo lijep primjer kontinuiteta vlasti u Prijedoru.

„Danas je ova prelijepa ulica data na korištenje građanima i svako ko ovdje prođe biti presretan jer će vidjeti da mi mislimo o građanima i da će se taj kontinuitet nastaviti i na završetku druge faze uređenja ulice i na budućim projektima“ rekao je Pavić.

U drugoj fazi rekonstrukcije biće obuhvaćena sekcija tri odnosno prostor od Ulice Nikole Pašića do Prote Mateje Nenadovića ukupne površine 3520 kvadratnih metara.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.