Otvorena zgrada MZ Omarska

Načelnik opštine Marko Pavić otvorio je juče novoizgrađen objekat Mjesne zajednice Omarska za šta je opština izdvojila preko 300 000 KM. Obraćajući se prisutnima na svečanosti koja je tim povodom organizovana Pavić je istakao da opština Prijedor vodi politiku decentralizacije i dislokacije na cijelom području opštine i obnavljanje ili izgradnju domova u većim naseljenim mjestima gdje bi građani mogli obavljati svoje poslove, ali i družiti se.
-U sklopu toga, mi smo ovdje izgradili novu zgradu MZ Omarska u kojoj su smješteni mjesni ured, kancelarija regionalnog sekretara mjesnih zajednica ove regije i jedna izuzetno lijepa sala za vjenčanja. Ovo je ispunjenje jednog sna mještana Omarske, ali i obaveza opštinske administracije da se brine o svim svojim građanima, kazao je Pavić.
On je dodao da se nada da će ovo što je opštinska adminstracila uradila u ovom naselju u proteklom periodu, kao što je asfaltiranje puteva, obnova škole, doma, crkve i igrališta, zadržavati mlade ljude u ovom mjestu.
Predsjednik savjeta MZ Omarska Novak Anđić je istakao da je novi objekat mjesne zajednice površine 230 kvadratnih metara, izuzetno značajan za mještane ovog kraja.
-Mjesni ured obuhvata osam mjesnih zajednica i oko 20 000 stanovnika koji će ovdje, za razliku od ranijeg starog i dotrajalog objekta, rado dolaziti da obave poslove, ali i da sa sastaju i druže, kazao je Anđić.
Glas Srpske

Comments are closed.