Otvoreni deseti Dane zime na Kozari

danizk1

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je grad Prijedor prije deset godina imao fantastičnu ideju da okupi građane na prvim Danima zime na Kozari, a da to danas čini po deseti put.

„Od tada pratimo grad Prijedor i pratimo želju da Kozara postane mjesto okupljanja. Želim da nam svake godine dolazite i da ovaj mali jubilej postane i pedeseta i pa i sto pedeseta godina“, rekla je Rešić otvarajući desete, jubilarne Dane zime na Kozari.

danizk2

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandra Trifković rekla je da ovo ministarstvo u kontinuitetu pruža podršku ovoj manifestaciji koja je postala tradicionalna i koja predstavlja turističku ponudu Kozare.

danizk3

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović čestitala je jubilej domaćinima i organizatorima, kao i desetu godinu rada Turističke organizacije grada Prijedora.

„Dani zime na Kozari ne samo da promovišu sve ono što pruža ova planina, nego i potencijalnim investitorima predstavlja potencijale za ulaganja koja su mogućnost za razvoj i za otvaranje novih radnih mjesta“, dodala je Jovanović.

Otvaranju Dana zime na Kozari prisustvovali su i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, gradonačelnici i načelnici opština koje gravitiraju Kozari, te predstavnici republičke i lokalnih turističkih organizacija.

danizk4

Za sportska takmičenja prijavilo se deset ekipa iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške, a za gastro takmičenja 23 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca žrtvama palim na Kozari. Vijence su položili predstavnici grada Prijedora, Vlade Republike Srpske i Odreda izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor.

danizk5

Manifestaciju organizuju turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park „Kozara“, pokrovitelji su grad Prijedor, ministarstva trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave, a među prijateljima manifestacije prvi put od ove godine je i kompanija „m:tel“.

Autor: SRNA

Comments are closed.