Paketići za djecu sa smetnjama u razvoju

10644717_1021651961224346_2836527669854647546_o

Javna ustanova Centar za prikazivanje filmova Prijedor u saradnji sa Udruženjem roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Neven“ priredila je danas projekciju crtanog filma i podjelu paketića za djecu članova ovog udruženja.

„Za 35 djece iz ovog udruženja besplatno smo prikazali crtani film u 3D formatu `Smotanko i Trapavko` i svima smo podijelili novogodišnje paketiće koje smo obezbijedili iz vlastitih sredstava“, rekla je direktor kina „Kozara“ Safira Karahodžić.

Ona je dodala da je većina ove djece danas po prvi put bila u bioskopu i da su po prvi put gledala crtani film u 3D tehnologiji.

„To su djeca kojima je tako malo potrebno da budu srećna i zadovoljna. Jedno mi je dijete reklo: teto, volim te do srca, a jedno je prilikom podjele naočala za 3D reklo da mu ne trebaju naočale, da ono dobro vidi. Što se u narodu kaže, ovoj je djeci sevap darivati“, dodala je Karahodžić.

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Neven“ bori se s finansijskim problemima s ciljem da održi dnevni centar u kojem borave djeca.

Po završetku specijalne škole štićenicima ovog centra prestaje svaki socijalni kontakt i stoga je neophodno da imaju mjesto za druženje i aktivnosti i po završetku škole kako bi se osjećali da su dio društva i kako ne bi ostali trajno izolovani.

Autor: SRNA – Kino Kozara

Comments are closed.