Palma provodadžisao Prijedorčanki Azri i Srđanu iz Duboke

Diplomirani farmaceut Azra Novkinić iz Prijedora u Republici Srpskoj i poljoprivrednik Srđan Mitrović iz Duboke kod Jagodine prvi su par koji je započeo vezu na „večeri ljubavi“ u organizaciji gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme. Na sinoć održanoj manifestaciji za 105 neoženjenih Jagodinaca starijih od 38 godina i 145 devojaka iz Srbije i RS, Marković obećao je da će njih dvoje, ukoliko se venčaju, dobiti 3.000 evra finansijske pomoći, kao i jednu njegovu platu.
Marković nije želeo da kaže kolika mu je plata, ali na osnovu podataka koje je prošle godine objavila Agencija za borbu protiv korupcije, gradonačelnik Jagodine prima platu u iznosu 94.500 dinara i još 30.000 dinara kao narodni poslanik Skupštine Srbije. Marković je izjavio da će biti kum parovima koji to budu tražili od njega jer se, kako je rekao, kumstvo ne odbija.
„Ukoliko ova akcija upoznavanja bude uspešna, nastaviće se i sledeće godine. Možda ih pošaljemo na zimovanje na Kopaonik, ali mislim da će nakon pet dana na moru morati da im prorade ‘leptirići'“, rekao je Marković. Azra Novkinić rekla je da bi zbog ljubavi mogla da živi u selu nadomak Jagodine. „Čim sam došla na večeru zapazila sam Srđana. Svideo mi se. Kasnije smo plesali, pričali i malo bolje se upoznali“, rekla je Azra. Njen partner Srđan Mitrović kazao je da se do sada nije oženio jer devojke ne žele da žive na selu i bave se poljoprivrednim poslovima.
Skupština grada Jagodine organizovala je za neoženjene i neudate mladiće i devojke letovanje u grčkom letovalištu Litohoro krajem septembra, a nakon povratka sa letovanja, jedan od deset parova koji prvi budu sklopili brak dobiće auto marke „pežo“.
Tekst – Beta
Foto – Blic

Comments are closed.