Pavić: Administracija ima manje zaposlenih nego 2004.

17-Prijedor---Skupstina-grada

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da gradska administracija danas ima manje zaposlenih nego prije 12 godina od kada je on na čelu najprije opštine, a onda grada Prijedora.

„Stavili smo u /novi/ zakon /o upravi i lokalnoj samoupravi/ na hiljadu građana, a u Evropskoj uniji kriteriji su još stroži. Da bismo dostigli taj nivo, fali nam 56 radnika“, rekao je Pavić na sjednici Skupštine grada Prijedora.

Prema njegovim riječima Prijedor je jedina takva lokalna zajednica u Republici Srpskoj, a slijede Laktaši koji, po novom zakonu, mogu zaposliti pet-šest radnika.

„Bez obzira na to, mi nećemo imati nova zapošljavanja, zato što gradska administracija sa ovim brojem zaposlenih zadovoljava potrebe građana, a pogotovo nećemo imati politička zapošljavanja“, istakao je Pavić.

On je naveo da je prosječna neto plata radnika u administraciji oko 800 KM, a bruto oko 1.200 KM i da po osnovu, uslovno rečeno, tih nedostajućih 56 radnika, gradski budžet štedi oko 60.000 KM mjesečno.

„To je lijepa rata dobrog kredita za dobru investiciju. Mnogi sa strane se čude kako možemo neke investicije realizovati, a nemamo veliki budžet. Ta ušteda je jedan od načina kako možemo“, kazao je Pavić.

On je naglasio da budžet grada Prijedora na plate radnika gradske uprave troši svega 13 odsto, a svih budžetskih korisnika samo 26 odsto, što je takođe rekordno nizak procenat.

„Ne mislimo povećavati broj administrativnih radnika. Jedini nedostaje jedan broj inspektora, a ostalo je u granicama potrebnog“, dodao je Pavić.

Prema njegovim riječima, broj radnika u gradskoj administraciji smanjivan je prirodnim putem i nije bilo otpuštanja zaposlenih.

Autor: SRNA

Comments are closed.