Pavić: Komunalna preduzeća na dobrom putu ka samoodrživosti

Marko Pavic

Četiri prijedorska komunalna preduzeća, čiji je većinski kapital 2011. godine sa Vlade Republike Srpske prenesen na lokalnu zajednicu, na dobrom su putu da postanu samoodrživa i da funkcionišu bez finansijske pomoći iz gradskog budžeta, izjavio je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

„To su ujedno i preduzeća u koja je u nekoliko posljednjih godina uloženo najviše novca. U `Vodovod` je uloženo blizu 60 miliona KM, u `Toplanu` 15 miliona KM, u `Komunalne usluge` više od pet miliona KM i u `Gradsku tržnicu` blizu dva miliona KM“, rekao je Pavić.

On je istakao da u ovim preduzećima godinama nije povećavan broj zaposlenih i da to nisu preduzeća prebukirana radnicima, kako se to obično misli za javna preduzeća.

„To je znak odgovornog odnosa prema poslu i obavezama koje su pred ovim preduzećima i pred gradskom administracijom, a prošla je godina bila izborna godina“, naglasio je Pavić.

On je dodao da u ovoj godini neće biti više poskupljenja osnovnih usluga koje pružaju ova preduzeća, a da je, osim ovog ekonomskog faktora, građanima veoma važan i kvalitet usluga koji je kod većine ovih preduzeća na zadovoljavajućem nivou.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.