Pavić: Probleme prijedorske “Gradske tržnice” mora riješiti menadžment

Marko Pavic

Probleme u poslovanju prijedorske “Gradske tržnice” mora riješiti menadžment ovog javnog preduzeća i nikakav izgovor nije prebacivati odgovornost na druge, izjavio je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

“Ili ćemo natjerati ovaj menadžment da radi ili ćemo preduzimati druge mjere”, rekao je Pavić.

On je naglasio da oni kojim je grad ukazao povjerenje, dajući na rukovođenje najodgovornije oblasti u gradu, mogu ličnim i angažovanjem zaposlenih to i da opravdaju.

“Gradska tržnica” u Prijedoru u 2014. godini ostvarila je 256.077 KM prihoda, 258.048 KM rashoda, gubitak od 1.971 KM, a dug po osnovu poreza i doprinosa veći je od 46.000 KM

Ukupna popunjenost svih raspoloživih kapaciteta “Gradske tržnice” u 2014. godini iznosila je skromnih 40,4 odsto ili za 3,6 odto manje u odnosu na 2013. godinu.

“Mješovita pijaca Urije koja je otvorena juna 2011. godine, nije zaživjela u očekivanom kapacitetu, iako smo korištenje tržno-pijačnog prostora svim zainteresovanim korisnicima ustupali bez naplate placarine”, navodi se u izvještaju o poslovanju preduzeća u 2014. godini.

Problemi u poslovanju “Gradske tržnice” su saobraćajna gužva, nedostatak parking prostora, nedovoljna rasvjeta, slaba kontrola policijskih organa u noćnim časovima, nefunkcionisanje zajednice etažnih vlasnika i dotrajalost pijačnog prostora.

U izvještaju se navodi i to da je 1989. godine, prilikom primopredaje između investitora i preduzeća, konstatovano 16 nedostataka koji ni do danas nisu otklonjeni.

Od šest aktivnosti, planiranih za 2014. godinu s ciljem otklanjanja raznih nedostataka, nijedna nije realizovana zbog nedostatka novca.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.