Pavić: Turizmu se ne poklanja dovoljno pažnje

dkz1

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je turizam privredna grama kojoj se ne poklanja dovoljno pažnje, uprkos velikim potencijalima za njen razvoj.

„Prijedor, Kozara i sve opštine Potkozarja imaju turističku ponudu koja zaslužuje pažnju i mi je i na ovaj način želimo promovisati“, rekao je Pavić novinarima na Kozari gdje se danas održava deseta privredno-turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“.

On je pozvao građane opština i gradova koji gravitiraju Kozari da na ovu planinu dolaze i ljeti i zimi.

„Dovoljno je da svaki naš građanin se zamisli i jedan dio dana svoga odmora godišnje provode ovdje na Kozari. Mi ćemo uvijek biti dobri domaćini“, poručio je Pavić.

dzk2

Direktor Nacionalnog parka „Kozara“ Dragan Romčević rekao je da je ova manifestacija od velikog značaja za promociju Kozare i Nacionalnog parka „Kozara“.

„Ko dođe na ovu manifestaciju sigurno ponovo dolazi i mi svake godine bilježimo veći broj posjetilaca jer ovdje je dobro i ljeti i zimi“, kazao je Romčević i dodao da se danas očekuje između pet i šest hiljada ljudi na Kozari.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je da su Dani zime na Kozari jedna od najbolje brendiranih manifestacija u Srpskoj i da se nalazi u brojnim katalozima u zemlji i inostranstvu.

„Grad Prijedor, Nacionalni park `Kozara` i Turistička organizacija grada Prijedora uradili su najvažnije – Kozara ima fantastičnu turističku signalizaciju, dobro markirane pješačke i biciklističke staze i na sajmu u Češkoj pokušaćemo uvrstiti u neku od evropskih ruta ovdašnju biciklističku rutu `Crkve brvnare` dugu 90 kilometara“, rekla je Jovanović.

dzk3

Danima zime na Kozari prisustvuju predstavnici Vlade Republike Srpske, potkozarskih lokalnih zajednica, republičke i lokalnih turističkih organizacija.

U sportskim takmičenjima učestvuje deset, a u gastro takmičenjima 24 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Manifestaciju organizuju turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park „Kozara“ pod pokroviteljstvom grada Prijedor i ministarstava trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Autor: SRNA

Comments are closed.