Pavić uručio pakete za učenike iz Ljubije

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić posjetio je Mjesnu zajednicu LJubija i učenicima tamošnje Osnovne škole „Mladen Stojanović“ uručio pakete školskog pribora.

„Riječ je o svih 37 učenika, koliko će ih na jesen pohađati nastavu od prvog do petog razreda u osnovnoj školi u Ljubiji. Ovim poklonom smo željeli da mališane obradujemo, a njihovim roditeljima bar djelimično ublažimo ‘udar na njihov novčanik’, koji slijedi uvijek u septembru kada počinje nova školska godina i kada učenike treba spremiti za školu“, rekao je Pavić.

On je dodao da je ovu priliku iskoristio i da razgovara sa mještanima i rukovodstvom ove mjesne zajednice, te zvanično otvori novoizgrađeno sportsko igralište.

„Ljubija je nekada bila razvijeno industrijsko mjesto sa razvijenom infrastrukturom i kulturnim i sportskim sadržajima gdje su dolazili Prijedorčani. Sada je situacija drugačija, ovo je jedna zapuštena sredina, i mi smo napravili strateški plan kako da ponovo oživimo ovo mjesto“, rekao je Pavić.

On je rekao da to podrazumijeva oživljavanje Rudnika „LJubija“ i izgradnju sadržaja koji bi privukli omladinu da se organizuje i ima kvalitetne uslove za život u svom mjestu, kao što je i igralište, koje je ovom prilikom dato na upotrebu omladini LJubije.

„Izgradili smo sportsko igralište, nastavićemo i sa izgradnjom sadržaja kako bi mladi dobili podstrek da uče, ali i da imaju zdravu sredinu za bavljenje sportom i druženje“, poručio je Pavić.

Zamjenik predsjednika Savjeta Mjesne zajednice LJubija Stipo Drinčić je istakao da je ovo bio srećan dan za Ljubijance.

Izvor: SRNA

Comments are closed.