Pavlović: Nema povrijeđenih, šteta nije velika

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović saopštio je danas da u ovom gradu nema povrijeđenih usljed zemljotresa čiji je epicentar bio kod Petrinje u Hrvatskoj i da materijalna šteta na nekoliko lokacija nije velika.

„Ono što je najbitnije i što želim poručiti je da nema mjesta za paniku, te da u narednom periodu treba da postupamo odgovorno prema sebi i svojim porodicama, budući da je zemljotres prirodna pojava koja se ne može predvidjeti, ni spriječiti“, navod Pavlović u saopštenju.

On je istakao da je neposredno nakon zemljotresa obišao kompletno područje grada prema dojavama i prvim informacijama gdje je došlo do štete.

„Dežurne ekipe su i dalje na terenu i svi zajedno ćemo djelovati u skladu sa informacijama koje budemo dobijali i događajima koji mogu da uslijede“, naveo je Pavlović.

On je pozvao sugrađane da se na stranici grada upoznaju o aktivnostima koje treba preduzeti u slučaju zemljotresa, kao i da sve potrebe za djelovanjem nadležnih službi prijave na broj Obavještajno-komunikacionog centra 121.

Izvor: SRNA – Glas Srpske
Foto: PrijedorGrad.org

Comments are closed.