Pavlović: U planu postavljanje pametnih kamera u Prijedoru

Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da je u planu postavljanje video-nadzora, odnosno pametnih kamera u gradu čime bi znatno bila poboljšana bezbjednost.

„Gledajući kako to funkcioniše u Doboju i nekim drugim gradovima, potrudićemo se da to uradimo i u Prijedoru u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i u zavisnosti od budžeta grada za 2021. godinu“, rekao je Pavlović u obraćanju članovima gradskog Foruma za bezbjednost zajednice.

On je istakao da je Forum značajan savjetodavni organ u lokalnoj zajednici i da je nastavak saradnje sa gradonačelnikom i Gradskom upravom suštinski bitan za ukupnu bezbjednost građana.

Pavlović je pozdravio aktivnost Foruma jer se tu sučeljavaju ideje većeg broja ljudi ispred više organizacija i institucija i najavio da će mu biti na raspolaganju, kao i svim građanima, kada je riječ o bezbjednosti.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je da se o Prijedoru teško može govoriti, a da se ne pohvali rad Foruma, koji je kao izvrstan prepoznat ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH.

„Prijedorski Forum je primjer svim ostalima, a u ovoj regiji, koju naša uprava pokriva, sve lokalne zajednice imaju svoje forume“, istakao je Vujanović.

On je podsjetio na to da Policijska uprava Prijedor i ovaj forum već godinama ukazuju na neophodnost uvođenja video-nadzora, čija je korist daleko veća od ulaganja potrebnih da se taj posao realizuje, kao i da je jedno do pitanja na kojima policija insistira i potreba utvrđivanja koordinacije u slučajevima traganja za nestalim licima.

„Forum nije tijelo koje može samo da riješi neki problem, nego tijelo koje savjetuje, predlaže i daje preporuke nadležnim organima i institucijama“, poručio je Vujanović.

Izvor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.