Penzioneri još nisu dobili drva

Iako su prijedorski penzioneri dobili čvrsta uvjeravanja da će ove godine na vrijeme dobiti kvalitetno drvo za ogrev po cijeni od 44,50 maraka, uz pogodnosti plaćanja u šest mjesečnih rata, to se ni ove godine nije dogodilo.

Predsjednik Udruženja penzionera Slobodan Brdar potvrdio je da je od 486 evidentiranih, do sada samo  209 penzionera dobilo drva.

– Još od marta kada su sklopljeni ugovori o isporuci drveta sa preduzećem Šumsko gazdinstvo „Prijedor“ bilo je jasno da je dinamika loša. Zbog toga sam još prije dva mjeseca savjetovao našim članovima da ne čekaju zimu, već da se snalaze na neki drugi način, bez obzira na cijenu i pogodnosti plaćanja na rate – kazao je Brdar.

On je potvrdio da je najgore od svega to što u ovom preduzeću nisu potvrdili ni da li će uopšte biti isporučeno ogrevno drvo za sve prijavljene penzionere.

– Pored toga što se ne prati dinamika isporuke, opet su u kontingentu koji stiže za penzionere tanka, nekvalitetna drva gotovo ogranci, a dogovoreno je da to bude kvalitetna bukovina i svježa sječa – istakao je Brdar.

On je dodao da se uprkos lošem prošlogodišnjem iskustvu, u sklapanje ovogodišnjeg ugovora krenulo zbog jedine prednosti da tako nabavljen ogrev penzioneri mogu platiti u šest mjesečnih rata.

– Značaj ove pogodnosti se izgubio ako se ima u vidu kvalitet drveta, a budući da su prema nama bili krajnje nekorektni nimalo me nije iznenadio dopis Šumarije „Sokolac“ da do daljeg raskidaju ugovore o nabavci drva na odloženo plaćanje – kazao je Brdar.

On je dodao da će ih ovo samo učvrstiti u namjeri da sljedeće godine dobro razmisle prije sklapanja ugovora za Šumarijom i odluče se na ovakav vid nabavke drva za penzionere.

Gazdinstvo

U Šumskom gazdinstvu „Prijedor“ nisu negirali da su postojali određeni zastoji u isporuci ogrevnog drveta za penzionere. Direktor Miroslav Drljača je ranije istakao da u godini krize nisu imali ugovorenih poslova za veću sječu drva, a nije bilo ni zahtjeva iz pilana za kupovinom trupaca, kao i da je u jednom periodu vladalo i oboljenje konja tako da je problem bio i samarice za koje nisu imali dovoljan broj konja.

Glas Srpske

Comments are closed.