Penzioneri na rekreaciji dva put sedmično [video]

U moru rekreacija i penzioneri su pronašli svoju. U prijedorskoj Visokoj medicinskoj školi njih desetak okuplja se dva puta sedmično, vježbajući s trenerom. I svi su zadovoljni.

Ni godine, a ni boljke na koje se žale, nisu ih obeshrabrile.

“Godi za noge i vene pošto sam slaba sa venama. Godi mi, super mi se sviđa, trener isto tako takođe, ljubazan, fin”, kaže Mira Babić.

Sve je kako treba, kaže 84-godišnji Radovan. Istezanje i polučučnjevi odlično mu idu.

“Odlično se osjećamo, bez obzira na naše godine i kondiciju. Smatram da nam je ovo dosta korisno možda za zdravlje, za produženje života zdravog. Fino nam je, instruktor dobar”, kaže Radovan.

A instruktor je Ilija. On je magistar nauka iz oblasti fizičkog vaspitanja. Kaže da se zainteresovao za, takozvano, kvalitetno starenje pa je u školi u kojoj radi uveo rekreaciju za najstarije sugrađane.

“Mi smo pokušali da osmislimo jednostavan tip vježbi koje će moći, kada prođu ovaj ovdje dio, da rade i sami kod kuće – vježbe sa stolicom, razgibavnja, snage za donje ekstremitete i vježbe za ravnotežu koja je poseban problem za penzionere, da ne govorim sad o padovima koji mogu da budu opasni”, rekao je asistent predavač na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru Ilija Stijepić.

Treninzi se održavaju u jutarnjim terminima jer su mu penzioneri rekli da tad imaju najviše volje za vježbanje. Nisu kasnili ni na dan isplate penzija. Prvo na razgibavanje, a onda u banku.

Autor: ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.