Penzionerima se piše hladna zima

Iako su u prijedorskom Udruženju penzionera dobili čvrsta uvjeravanja da će na vrijeme dobiti kvalitetno drvo za ogrev, uz pogodnosti plaćanja na rate, to se nije dogodilo.
Umjesto da je već svih 450 prijavljenih penzionera dobilo drva za grijanje, dinamika isporuke od marta do danas je toliko loša da je isporučeno tek hiljadu metara drveta za stotinak penzionera.
– Opravdano nezadovoljnim penzionerima predlažem da ne čekaju zimu, već da se snalaze na neki drugi način, bez obzira na cijenu i pogodnosti plaćanja na rate – poručio je predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar.
On je potvrdio da se opet ponavljaju i drugi problemi sa preduzećem Šumsko gazdinstvo Prijedor, sa kojim je u martu sklopljen ugovor o isporuci drveta.
– Pored toga što se ne prati dinamika isporuke, opet su u kontingentu koji stiže za penzionere ogranci, a dogovoreno je da to bude kvalitetna bukovina i svježa sječa – istakao je Brdar.
On je dodao da je uprkos lošem prošlogodišnjem iskustvu, u sklapanje ovogodišnjeg ugovora krenulo zbog jedine prednosti da tako nabavljen ogrev mogu platiti u šest mjesečnih rata.
Direktor preduzeća Šumsko gazdinstvo Prijedor Miroslav Drljača nije negirao da postoje zastoji u isporuci ogrevnog drveta za penzionere, za koje kaže da za to imaju i opravdani razlozi.
– S obzirom na to da je krizna godina nismo imali ugovorenih poslova za veću sječu drva jer nije bilo zahtjeva iz pilana za kupovinom trupac. Budući da je ogrevno drvo koje isporučujemo nus proizvod takve sječe, nismo mogli da ispoštujemo dinamiku koju smo predvidjeli u dogovoru oko isporuke drva za penzionere – kazao je Drljača.
On je dodao da su imali probleme jer su u jednom periodu zbog oboljenja nisu imali dovoljno konja.
– Nadamo se da ćemo, uprkos svemu, ispoštovati rok za isporuku ogrevnog drveta posebno jer su i vremenske prognoze za naredni period povoljne za sječu – kazao je Drljača.
On je dodao da se penzionerima već nekoliko godina drva isporučuju na otplatu na rate i da je većina njih upoznata sa njegovim kvalitetom.
Kvalitet drveta
– Značaj pogodnosti plaćanja u ratama se izgubio. Treba imati u vidu kvalitet drveta, ali i činjenicu da ako bi se nastavila ova dinamika isporuke, mnogi će ogrevno drvo dobiti tek oko nove godine – kazao je Brdar.
On je istakao da će ih ovo samo učvrstiti u namjeri da sljedeće godine dobro razmisle prije sklapanja ugovora za Šumarijom.
Glas Srpske

Comments are closed.