Persa Mikanović najljepša baka RS

Persa Mikanović (59) iz Prijedora preksinoć je i zvanično postala najljepša baka RS, na manifestaciji koja je u organizaciji KUD „Kozara“ održana u Čirkin Polju kod Prijedora. Prema ocjeni žirija koji je „mjerio“ godine, broj potomaka, društveni rad, šarm ali i izgled, lentu prve pratilje ponijela je Banjalučanka Mira Ðuđić (52), inače najljepša baka prema ocjeni brojne publike i najmlađa učesnica neobičnog takmičenja na kojem je sudjelovalo čak devet zgodnih baka.

Mjesto druge pratilje zasluženo je pripalo Nedi Gvozden, mještanki Gomjenice kod Prijedora, dok je laskavu titulu Miss šarma u Banju Luku odnijela Vinka Dragičević. Izabran je i najljepši „bakin kolač“ koji je s receptom podvedenim pod stroga tajna pripremila Dara Mačak iz Bosanske Kostajnice.

Najljepšoj baki RS za 2008. godinu krunu je predala stara misica Dušanka Kerkez.

– Porodica me zdušno podržala, a možda ću ukoliko bude takvih takmičenja biti dostojna predstavnica sličnih izbora u Evropi, a možda i svijetu – kazala je nova baka misica, koja od tri kćerke ima tri unuka i jedno praunuče.

U žiriju inače tvrde da je ovo jedinstvena manifestacija na Balkanu i u Evropi.

– Ovakav izbor jedino se održava u Americi pa ćemo uskoro stupiti u kontakt s Amerikancima i našu misicu poslati preko okeana – kazao je Pero Špadić, predsjednik žirija, inače novinar i idejni tvorac izbora najljepše bake.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.