Petarde nisu bezopasne

petarde

Imajući u vidu da se, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava i nezakonita upotreba oružja, Centar javne bezbjednosti Prijedor organizovao je niz aktivnosti s ciljem podizanja društvene svijesti o opasnostima i posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja.

– Policijski službenici su, u cilju edukacije djece i mladih, organizovali predavanja u osnovnim i srednjim školama, a jedno takvo je održano u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Prijedoru – rekla je portparol CJB Prijedor, Marija Matić.

Ona je naglasila da mladi moraju znati da petarde nisu igračke i igre sa petardama nisu bezopasne. Ove preventivne aktivnosti na području CJB Prijedor provode se svake godine, i do sada su se pokazale uspješnim.

U prilog tome govori činjenica da nije bilo ozbiljnijeg samoranjavanja djece školskog uzrasta zbog upotrebe pirotehničkih sredstava. Aktivnosti na planu edukacije i prevencije od upotrebe pirotehničkih sredstava na području CJB Prijedor biće nastavljene, rekla je Marija Matić.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.