Petnaesti rođendan Free radija Prijedor

Free radio, prva privatna radio stanica u Prijedoru, obilježila je sinoć 15 godina postojanja i rada. Direktor Free radija Azra Borovčanin rekla je da je to bio prvi muzičko-komercijalni radio u prijedorskoj regiji koji od samih početaka emituje vlastiti program 24 sata na dan. „Početničke muke i brojne tadašnje probleme odavno smo prevazišli i sada njegujemo imidž urbane radio stanice koja svojim signalom pokriva područje sa oko pola miliona potencijalnih slušalaca“, rekla je Borovčanin novinarima. Ona je naglasila da Free radio sarađuje sa mnogim radio stanicama i marketinškim agencijama u regionu, a da su prva nagrada za najbolji komercijalni džingl na Drugom regionalnom radio festivalu u Neumu i druga nagrada za ekonomsko-propagandni program na Sedmom festivalu radija Republike Srpske samo neka od priznanja koja je dobila ova kuća.
„Od 1998. godine članica smo mreže Radio 27, za šta smo od Radija Slobodna Evropa dobili priznanje za posebno uspješnu saradnju. Članica smo Asocijacije privatnih elektronskih medija u BiH, organizatori smo Dječijegfestivala „Free karaoke – djeca pjevaju hitove“ od 2001. do 2006. godine, te pokrovitelji mnogih kulturnih i sportskih manifestacija“, navela je Borovčanin, napominjući da Free radio danas ima 7 zaposlenih.
Svoje prve korake u svijetu medija na ovoj radio stanici napravili su novinari RTRS-a Biljana Knežević i Gordana Vila, Srne Katarina Panić, Pinka BiH Gorana Lakić, BN TV i K3 Goran Vranješ, Nezavisne televizije 101 Sanski Most Svetlana Lukić i Elta TV Branka Dakić. Prvi glas koji je sa ove radio stanice otišao u etar 11. februara 1997. godine bio je glas Draška Milinovića, dugogodišnjeg novinara i voditelja RTRS-a, danas šefa kabineta predsjednika RS a prva muzička numera koja je emitovana bila je pjesma „I want to break free“, grupe „Queen“.
Tekst – SRNA i GradPrijedor.com
Foto – SRNA i GradPrijedor.com

Comments are closed.