Pjevač duguje bivšem jaranu Esadu Bešiću 14.000 KM: Halidu Muslimoviću sudski izvršilac popisivao imovinu

Pjevaču Halidu Muslimoviću na vrata porodične kuće u Prijedoru jučer je u pratnji policije zakucao sudski izvršilac. Muslimović, kako je utvrdio sud, duguje 14.000 maraka Esadu Bešiću, vlasniku građevinske firme „S Kula“, koja je na Muslimovićevoj kući izvodila građevinske radove.
Bešić tvrdi da Muslimović nije ispoštovao ugovor, pa se tako prije šest godina cijeli slučaj, koji je zauvijek posvadio bivše jarane, našao i na sudu. Bešić je jučer sve posmatrao sa strane i s pristojne udaljenosti.

Sit obećanja
– Ne zanima me šta će plijeniti, jer sam sit obećanja. Dug je pokušao preklopiti i preko „audija A6“ koji mi je dao prije nekoliko godina. No, ispostavilo se da je automobil bio nelegalan, nisam ga mogao prevesti na sebe. Duguje mi 14.000 maraka, i to bez zateznih kamata. Navodno on na sebi nema uknjiženu imovine, ali meni neće smetati ni njegovi televizori, kašike, tanjiri, šporet, mašina za veš… Bit će licitacija i otvorit ćemo na kraju „Halidov buvljak“ – kazao je jučer Bešić.
Muslimović, koji se jučer nakratko pojavio pred svojom porodičnom kućom, rekao nam je da Bešićevi navodi nisu tačni i da je „riječ o prevarantu koji je prevario njega, pola Kozarca i sve ljude redom“.

Sve će biti uredu
– Kriv sam zbog neodazivanja sudu. Prevaren sam, ali moram to ispoštovati, jer je sud donio takvu odluku. I bit će sve uredu. On je prevarant, ali ću sve finansijski ispoštovati. Nisam dužan, on je meni dužan, jer me prevario. Ja sam čestit čovjek, a on je govno – kazao je jučer prilično mirno Muslimović.
U vrijeme popisa stvari, u Halidovoj porodičnoj kući bili su njegovi sin i supruga Adelisa.
Dnevni avaz

Comments are closed.