Planiraju uvođenje e-dokumenata kako bi olakšali građanima

IZVOR: GULIVER/GETTY IMAGES, THINKSTOCK

Centar za socijalni rad Prijedor planira uvođenje e-dokumenta, elektronskog sistema komunikacije koji će olakšati procedure i korisnicima i službenicima ovog centra, najavio je vršilac dužnosti direktora tog centra Branislav Vujasin.

„Korisnici će zahtjeve moći slati elektronskom poštom, a oni koji to nisu u mogućnosti, popunjavaće ih ovdje uz pomoć službenika. Za prelazak na ovaj sistem potreban nam je novac za nabavku softvera, te obuka za naše službenike“, rekao je Vujasin danas Srni.

On je naglasio da bi se na taj način znatno smanjio broj ličnih dolazaka korisnika u Centar, rasteretila bi se pisarnica, bio bi kraj nošenju predmeta od službe do službe unutar Centra, kao i odlaganju njihovom ili traženju starih predmeta u arhivi u podrumu, a i svi predmeti bili bi lako dostupni na svakom računaru unutar Centra.

„Osim jednostavnije, brže i lakše komunikacije, za svaki predmet u svakom trenutku znalo bi se u kojoj je fazi, a svi koji su riješeni bili bi skenirani i na taj način arhivirani, te takođe lako i brzo dostupni“, istakao je Vujasin.

Centar za socijalni rad Prijedor tokom 2018. godine zabilježio je 18.196 obraćanja korisnika po raznim osnovama, a ovaj broj iz godine u godinu povećava se po više stotina.

Izvor: SRNA – Mondo.ba

Comments are closed.