Počela akcija Očistimo Prijedor za 1 dan

Velika akcija čišćenja divljih deponija „Let’s do it-očistimo Prijedor za jedan dan“ počela je jutros na području našeg grada.

Kako je potvrdila Ina Ritan, koordinatorka ove akcije, ona obuhvata gotovo sva urbana i ruralna područja na teritoriji grada Prijedora u kojima je ustanovljeno da postoji potreba da se sprovede ovakva akcija.

Glavni akcenat je na čišćenju sljedećih područja: MZ Raškovac, MZ Omarska, MZ Gornja Dragotinja, MZ Ljubija, MZ Centar, MZ Gomjenica, MZ Donja Puharska, MZ Donji Orlovci, MZ Donja Puharska i MZ Čirkin Polje.

Volonteri su se jutros okupili u svojim mjesnim zajednicama – ispred prostorija mjesnih zajednica, i u centru, na Trgu Majora Zorana Karlice odakle su krenuli u akcije čišćenja.

Cilj akcije je da se pokrene građanska inicijativa i da se animiraju građani da počnu učestvovati u rješavanju najaktuelnijih ekoloških problema, te da se razvije ekološka svijest i kod šire javnosti.

Kako smo se mogli uvjeriti na licu mjesta, čiste se parkovi, okoline škola, obala rijeke Sane, izletište Pašinac te mjesta na kojima nesavjesni građani prave divlje deponije smeća.

Comments are closed.