Počela dezinfekcija javnih objekata, površina i prevoza

Foto: Ilustracija

Grad Prijedor danas je počeo dezinfekciju javnih površina i objekata.

Šef radne grupe za dezinfekciju u Prijedoru Zlatko Ritan rekao je da će večeras od 23:00 časa početi dezinfekcija hlorom i drugim supstancama, te zamolio građane da pomjere vozila sa javnih površina i maksimalno smanje kretanje na području grada, Kozarca, Omarske i LJubije.

Prema njegovim riječima, građani treba da izvrše dezinfekciju svojih stambenih objekata, a zajednice etažnih vlasnika u zajedničkim prostorijama.

„Ako imaju poteškoća s nabavkom sredstava od sutra ćemo imati veće količine izosana na stanju, pa smo na raspolaganju ako je nekome potrebno“, naveo je Ritan.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milica Otković rekla je da je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 130 lica, koji su uglavnom doputovali iz Slovenije, NJemačke, Italije i Austrije.

„Svim tim osobama rečeno je da smanje socijalne kontakte u narednih 14 dana i da telefonski obavijeste svoje timove porodične medicine ili Higijensko-epidemiološke službe ako dođe do pojave simptoma“, navela je Otkovićeva.

Izvor: SRNA – SrpskaCafe.com

Comments are closed.