Počela rekonstrukcija Ulice Tode Švrakića

U prisustvu mještana prijedorskog naselja Tukovi danas je zvanično uvedeno u posa preduzeće „Hidrokop“ iz Banja Luke kao izvođač radova na uređenju ulice Tode Švrakića u dužini od 1800 metara.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je prisustvovao zvaničnom početku radova u Tukovima je istakao da je riječ o projektu „Hitne mjere oporavka od poplava“ koji se finansira putem kredita Svjetske banke, a koji obuhvata još nekoliko projekata kojima će se sanirati posljedice poplava iz 2014. godine.

U pitanju su projekti rekonstrukcije izvedenih radova zbog šteta od poplava u primarnom vodu kanalizacije u Tukovima, rekonstrukcija dijela Rudničke ulice u dužini od 500 metara, sanacija puta Saničani – Rakelići i igzradnja primarnog voda za vodosnabdijevanje ulice Ive Andrića koja je bila izvan projekta rađenog u naselju Gomjenica.

Rok za izvođenje radova, čija je vrijednost 290.000,00KM, je 40 dana. Ukupna vrijednost svih pet projekata „Hitnih mjere oporavka od poplava“ u Prijedoru je oko 1.040.000,00KM.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.