Počela sa radom ambulanta za pacijente sa respiratornim tegobama

U Prijedoru je danas počela sa radom ambulanta za pacijente sa simptomima akutne respiratorne infekcije, za pozitivne na korona virus koji se nalaze u kućnoj izolaciji, te za one koji su bili u kontaktu sa pozitivnim licima, saopšteno je iz prijedorskog Doma zdravlja.

Izdvojena ambulanta za pregled ove kategorije pacijenta nalazi se u naselju Urije, pored objekta Mjesne zajednice Prijedor Dva.

Iz Doma zdravlja navode da su prostorije ambulante iz preventivnih razloga organizovane na način da ne postoji mogućnost međusobnog ukrštanja različitih kategorija pacijenata.

„U ambulanti se strogo primjenjuju sve propisane standardne i posebne mjere za sprečavanje nastanka i širenja infekcije i mjere biološke bezbjednosti“, navodi se u saopštenju.

Pacijenti se za sve preglede telefonskim putem javljaju izabranim timovima porodične medicine, koji na osnovu utvrđenih kriterijuma sve pacijente kod kojih se može posumnjati na infekciju virusom korona direktno zakazuju na pregled u ovu ambulantu.

„Molimo stanovništvo grada Prijedora i pacijente Doma zdravlja Prijedor da imaju razumijevanja za način organizacije rada koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u najboljem interesu svih građana Prijedora, te je usklađen sa zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: SRNA

Comments are closed.