Počeli „Dani zime na Kozari“

Tradicionalnim omladinskim maršom planinara i rekreativaca danas je na Mrakovici počela manifestacija „Dani zime na Kozari“.

Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić rekla je da je u maršu, čiji je organizator Klub ekstremnih sportova „Albatros“, učestvovalo oko 130 planinara iz Prijedora, Banjaluke, Srpca, Sanskog Mosta, Dervente i Slovenije.

Ona je navela da su učesnici prešli strednje tešku planinarsku rutu Rajkovići-Kozarački kamen-Bešić poljana-Mrakovica dugu devet kilometara.

Ganićeva je napomenula da centralni program manifestacije počinje sutra u 11 časova, te da će u zabavnim sportskim disciplinama učestvovati ekipe iz Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Srpca, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice i Broda.

„Ekipe će se nadmetati u trčanju parova vezanih nogu, nabacivanju obruča, nošenju lopte na čelu, skoku u dalj iz mjesta, rušenju piramide i spojenim golovima“, navela je Ganićeva.

U gastro takmičenju srednjih škola učestvuje šest ekipa iz Prijedora, Gradiške, Novog Grada, Dervente i Broda.

U kategoriji izviđača i planinara čorbe će pripremati 14 ekipa iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Srpca, Bijeljine, Petrova, Zenice, Maslovara i Broda, dok će se u pripremi lovačkog kotlića takmičiti 11 lovačkih udruženja iz Prijedora, Gradiške, Novog Grada, Kostajnice, Banjaluke i Drvara, te gosti iz Stare Pazove iz Srbije.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend „Bećari“ i di-džej Vladimir iz Prijedora, bend „Savska ada“ iz Gradiške i etno-grupa „Jabuka“ iz Kozarske Dubice.

Biće obezbijeđen besplatan prevoz za učesnike i posjetioce iz Prijedora, Gradiške, Banjaluke, Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice i Oštre Luke.

Ulaz u Nacionalni park „Kozara“ u toku trajanja manifestacije koštaće 1 KM, a svaka kupljena ulaznica je i kupon za tombolu.

Organizatori „Dana zime na Kozari“ su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške i Nacionalni park „Kozara“.

Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizaciju je i pomoglo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.