Početak sezone grijanja u Prijedoru narednog ponedjeljka

Centralno grijanje u Prijedoru počeće u ponedjeljak, 15. oktobra, osim ako u međuvremenu ne bude veoma niskih temperatura, rekla je direktorica prijedorske „Toplane“ Ljiljana Despotović.

„Pratimo temeperaturu vazduha, posebno u večernjim časovima, i prema tome ćemo odrediti da li će grijanje početi i prije ponedjeljka kada je zvanični početak grijne sezone“, kazala je Despotovićeva.

Ona je navela da je voda puštena u sistem i da su za sutra planirane tople probe.

„Do sada nam je dopremljeno 200 tona mazuta i pogoni su spremni za početak ovogodišnje sezone grijanja, a mazut će stizati u etapama u skladu sa kapacitetom rezervoara“, dodala je Despotović.

Za predstojeću grijnu sezonu biće potrebno oko 5.500 tona mazuta, a tokom prošle sezone potrošeno je oko 5.160 tona ovog goriva jer je bilo dosta toplijih dana.

Cijene grijanja iznose 1,73 KM po kvadratnom metru za fizička lica, za budžetske korisnike 2,78 KM, a za ostala pravna lica 3,52 KM.

Prijedorska „Toplana“ zagrijava 330.000 kvadratnih metara prostora i ima oko 5.000 korisnika. Od potrošača potražuje ukupno pet miliona maraka duga.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.