Podsticaji i stručna pomoć za poljoprivredne proizvođače

03-Prijedor---Dani-jagoda-2016.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da gradska uprava poklanja veliku pažnju poljoprivrednoj proizvodnji, obezbjeđujući podsticaje iz gradskog budžeta, stručnu pomoć i druge uslove za proizvođače.

„Sve te mjere imaju cilj da naši proizvođači mogu i dovoljno proizvesti, da kupci budu zadovoljni kvalitetom proizvoda i da proizvedeno ide u izvoz“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru gdje je posjetio „Dane jagoda 2016“.

On je naveo da je ova izložbeno-prodajna manifestacija prilika da građani upoznaju domaće, lokalne proizvođače, da dobiju voće po povoljnim cijenama i da se tako favorizuje domaći proizvod i promoviše moto da je naše najbolje.

„Mi ćemo nastaviti podržavati sve voćare, a jagodičasto voće ima perspektivu i ujedno je profitabilnije od svih drugih vrsta voća, te im ovom manifestacijom želimo pomoći i dodatno, i pored redovnih budžetskih podsticaja“, dodao je Pavić.

Šef Odsjeka za poljoprivredu grada Prijedora Tatjana Marić rekla je da u Prijedoru ima oko pedeset proizvođača jagoda koji imaju zasade ovog voća na oko 50 dunuma površine.

„Gradska uprava radi na povećanju površine i broja proizvođača i podsticajima stimuliše i ovu vrstu proizvodnje za one koji su registorvani u APIF-u. Nadamo se da će se ova manifetsacija održati adekvatnom strategijom poljoprivrede i pozitivnim stavom i proizvođača i drugih aktera“, dodala je Marić.

Na Malom trgu u Prijedoru juče je otvorena izložbeno-prodajna manifestacija „Dani jagoda 2016“ u organizaciji Udruženja voćara Prijedor i uz podršku gradske uprave i trajaće do nedjelje, 5. juna.

Autor: SRNA

Comments are closed.