Pojačana kontrola motociklista [video]

U Prijedoru je pojačana kontrola motociklista sa ciljem bezbjednosti učesnika u saobraćaju kao i preventivnih djelovanja na vozače da se pridržavaju zakonskih normi.

Ono što najviše smeta građanima jeste buka i brza vožnja u prometnim gradskim ulicama.

Od ukupno kontrolisanih vozača, u prethodnom periodu, prekršajne kazne izrečene su za više od 50 odsto vozača motocikala, mopeda i bicikala. Prijedorčani kažu – buka i brza vožnja ugrožavaju bezbjednost građana.

Sa druge strane, veliki broj prijedorskih motorista pridržava se pavila u saobraćaju. Ugled motorista, kažu, narušava nekolicina nesavjesnih vozača motora.

„Sa jedne strane imamo motocikliste koji su članovi nekih asocijacija i sa tim motociklistima imamo jako korektnu saradnju. Mi to uočavamo na licu mjesta uz poštivanje svih ograničenja – od zaštitne kacige, registrovanih motora, nošenja druge zaštitne opreme koja u velikoj mjeri uvećava njihovu bezbjednost“, ističe Sretoja Vujanović,načelnik Policijske uprave Prijedor.

Na području koje pokriva policijska Uprava Prijedor u 2016. godini i prvoj polovini 2017. nije zabilježena ni jedna saobraćajna nesreća u kojoj su stradali motoristi.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.