Pojačane mjere bezbjednosti pred proslavu Dana grada

Prijedor

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor nema informacija da bi moglo doći do dodatnog usložnjavanja stanja bezbjednosti, niti indicija o mogućoj ugroženosti događaja i masovnih okupljanja u okviru obilježavanja 16. maja – Dana grada Prijedora, izjavio je danas zamjenik načelnika ovog centra Vojislav Pelkić.

“Bez obzira na to, i u nekim drugim okolnostim, a naročito u trenutnim, mi preduzimamo pojačane mjere s ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti svih građana da naredni dani prođu u najboljem mogućem redu”, rekao je Pelkić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je dodao da su, nakon događaja u Zvorniku, pojačane aktivnosti CJB na očuvanju bezbjednosti i da je pojačano prisustvo uniformisane policije, posebno kod objekta koji bi mogli biti meta napada.

“Možda građanima to više nije vidljivo kao što je bilo prvih dana kada su bile prisutne duge cijevi, ali težište smo prebacili na operativni rad i prikupljanje operativnih podataka”, naveo je Pelkić.

On je građane pozvao da prijave policiji bilo kakva saznanja koja mogu biti od koristi policiji i tužilaštvu u sprečavanju ili rasvjetljavanju potencijalnih budućih događaja.

“Sve informacije su podložne provjeri i sve mogu biti dobrodošle. Mislim da tu ne smije biti moralne dileme – prijaviti ili ne. To je obaveza, a ne dilema”, poručio je Pelkić.

On je podsjetio da je u akciji “Ruben” na području CJB Prijedor uhapšeno sedam lica iz Prijedora, dva iz Novog Grada i jedno iz Kozarske Dubice, da su od njih 10, nakon kriminalističke obrade, četiri proslijeđena Specijalnom tužilaštvu, a da je pritvor određen za jedno.

Pelkić je na konferenciji za novinare predstavio statističke podatke ovog centra za april.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.