Pokloni za prijedorske prvačiće

I ove kao i prethodnih godina, načelnik opštine Prijedor će prigodnim poklonima darivati mališane koji 5. septembra prvi put sjedaju u školske klupe.
-Ni ove godine nismo napustili tu tradiciju darivanja učenika prvaka. Pripremljeno je oko 630 paketića koje, po provedenoj tenderskoj proceduri, isporučuje Izdavačka kuća `Lanaks` iz Banja Luke po cijeni od 5,85 KM, kazala je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić.
Ona je dodala da su paketi prigodnog sadržaja i da se sastoje od priručnika „Bucko i Cica u saobraćaju“, „Životinje u pjesmicama“, „Vicevi 1“, školske sveske i čestitke načelnika opštine.
-Cilj nam je da mališanima olakšamo prvi susret sa knjigom i školskim obavezama, edukativnim sadržajima prvenstveno jer oni postaju i aktivni učesnici u saobraćaju, ali i šaljivim sadržajima kako bi im što više približili novu ličnost u njihovom životu-učiteljicu, kazala je Babićeva.
Ona je istakla da je u prve razrede osnovnih škola prema najnovijim podacima upisano 594 prvačića što je za 14 manje nego prošle godine kada ih je upisano 608, ali da se nada da ovo nije konačan broj te da će ostatak nabavljenih paketića biti podijeljen predškolcima u Dječijem vrtiću „Radost“.
Opština Prijedor

Comments are closed.