Pokloni za prijedorske prvačiće

I ove kao i prethodnih godina, načelnik opštine Prijedor će prigodnim poklonima darivati mališane koji 3.septembra prvi put sjedaju u školske klupe.

„Ni ove godine nismo napustili tu tradiciju darivanja učenika prvaka. Pripremljeno je oko 580 paketića koje, po provedenoj tenderskoj proceduri, isporučuje Izdavačka kuća `Lanaks` iz Banja Luke po cijeni od pet KM“ kazala je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić.

Ona je dodala da su paketi prigodnog sadržaja i da se sastoje od priručnika „Učim i pišem“, „Crtanka“ „Od broja do broja“, „Lavirinti“ , školske sveske i čestitke načelnika opštine.

„Cilj nam je da mališanima olakšamo i uljepšamo prvi susret sa knjigom i školskim obavezama, prvenstveno edukativnim sadržajima ,ali i sadržajima kojima djeca mogu izraziti svoju kreativnost u prvim školskim danima“, kazala je Babićeva dodajući da je distribucija paketića po školama već počela kako bi sve bilo spremno za doček prvačića.

Ona je istakla da je u prve razrede osnovnih škola prema podacima prvog upisnog roka u školsku 2012/2013. godinu upisan 541 prvačić. Babićeva je potvrdila da, iako ovo nije konačan broj, činjenica je da će taj broj u odnosu na prošlogodišnji broj prvačića biti manji za jedno školsko odjeljenje.
Opština Prijedor

Comments are closed.