Pokloni za prvačiće

ljiljana

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić će i ove kao i prethodnih godina prigodnim poklonima darivati mališane koji 1. septembra prvi put sjedaju u školske klupe.

„Ni ove godine nismo napustili tu tradiciju darivanja učenika prvaka. Pripremljeno je oko 620 paketića koje, po provedenoj tenderskoj proceduri, isporučuje Izdavačka kuća `Nova škola plus` iz Banja Luke po cijeni od pet KM“ kazala je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Babić.

Ona je dodala dapoklon pakete „Moja slova“ čine individualna slovarica u kvalitetnom najlonskom omotu i čestitka gradonačelnika.

poklon

„Poklon paketi za prvačiće su prigodnog sadržaja koji omogućavaju učenicima početnicima lakše upoznavanje slova i efikasnije početno razumijevanje i čitanje. Slovarica omogućava dugotrajnu upotrebu, praktična je za korištenje i pedagoški je opravdan dio svake torbe đaka prvaka“ kazala je Babićeva.

Ona je dodala da je dio poklon paketa i čestitka gradonačelnika kao darodavca sa porukom za đaka prvaka.

Babićeva je dodala da je distribucija paketića po školama već počela kako bi sve bilo spremno za doček prvačića. U prvi razred osnovne škole u školskoj u 2015/2016. godinu upisano je nešto više prvačića nego ranijih godina, negdje preko 600 prvačića, ali da će se tačan broj znati nakon što škole dostave konačne podatke i sa drugog upisnog roka koji je u toku.

Autor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.