Policajac odbija platiti kaznu i ukloniti nepropisno parkiran auto

U centru Prijedora, pored robne kuće „Patrija“, već mjesec dana nepropsino je parkiran automobil reno „laguna“ zapečaćen kandžom, ali njegov vlasnik odbija platiti kaznu. Šef Službe komunalne policije opštine Prijedor Miroslav Krneta rekao je da je riječ o vozilu kojeg su komunalni policajci i radnici opštinskog parking servisa blokirali kandžom i o tome napravili zapisnik još 25. maja. „Radi se o vozilu čiji je vlasnik prekršio opštinsku Odluku o bezbjednosti saobraćaja za čije je sprovođenje nadležna komunalna policija“, kazao je Krneta novinarima u Prijedoru. On je napomenuo da je ta odluka u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske za koji je, pak, nadležna saobraćajna policija.
„Građani često dolaze u nedoumicu kad su u pitanju ova dva akta. Ne mora biti znak zabrane parkiranja da bi se vozač kaznio. U ovom slučaju prekršena je zabrana parkiranja na trotoarima, zelenim površinama, pristupnim i protivpožarnim putevima i slično“, naglasio je Krneta. On je dodao da, prema opštinskoj odluci, vozilo koje se blokira pauk služba treba da ukloni u roku od 48 sati, ako to ne učini sam vlasnik, ali da je problem u Prijedoru to što ovdašnja pauk služba ne radi odnosno što je pauk vozilo već duže vrijeme u kvaru. „Stoga ćemo biti primorani da u pomoć pozovemo banjalučku pauk službu, ako se vlasnik i dalje bude opirao plaćanju kazne i uklanjanju auta. Kazne koje u skladu sa opštinskom odlukom izriče komunalna policija iznose 30, 40 ili 50 KM, a komunalni policajci cijeli su slučaj evidentirali fotografijama u momentu izvršenja kontrole“, kazao je Krneta.
O ovom slučaju juče se raspravljalo i u sali Skupštine opštine Prijedor na redovnoj sjedinici lokalnog parlamenta. Prema nezvaničnim informacijama, automobil pripada supruzi policajca Dragana Stupara koji se u ovom slučaju smatra oštećenim i koji smatra da je komunalna policija ovim zašla u nadležnost saobraćajne policije. Stupar je angažovao advokata i tvrdi da mu je automobil oštećen prilikom blokiranja. Iako je danas pristao govoriti za medije, naknadno je od toga odustao po, kako je rekao, savjetu svoga advokata. U saobraćajnoj policiji Srni je potvrđeno da pauk služba u ovom gradu ne radi duže od dvije godine.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.