Policajac vratio novac penzioneru

Komunalni policajac iz Prijedora Damjan Damjanović (54) oduševio je svoje kolege vrativši 200 KM koje je izgubio penzioner iz tog grada.

Damjanović kaže da je za vrijeme obavljanja svoje dužnosti na putu u blizini kafića „Sanus“ u centru grada pronašao novčanicu od 200 KM.

Pokušao je od osoblja kafića i trgovaca u obližnjim prodavnicama da sazna više informacija o osobi koja je izgubila novac.

Nije htio reći o kojoj je sumi riječ, jer se bojao da novac ne završi u pogrešnim rukama.

„Ni trenutka kod mene nije bilo dvojbe, jer sam smatrao da novac treba vratiti vlasniku, ako ga pronađem, ili cijeli slučaj prijaviti policiji“, istakao je Damjanović.

Konobarima je rekao da ako neko bude tražio izgubljen novac da ga može kontaktirati u zgradi prijedorske Komunalne policije.

„Odmah sam pomislio da novac pripada nekome ko nema para za rasipanje i nisam se prevario. Poslije nekoliko sati u moju kancelariju ušao je jedan penzioner i kazao da traži svoj izgubljeni novac. Rekao je da se radi o 200 KM i da je s tim novcem namjeravo da plati režije“, ispričao je Damjanović.

Penzioneru je vratio novac, ali ga je zaboravio pitati za ime i prezime.

„Rekao je samo da ima 70 godina i da se bez plaćenih režija kući ne smije vratiti, jer mu je supruga i dala novac da uplati dažbine. Bio je presretan kada sam mu vratio novac, a ja prezadovoljan što sam nekome pomogao, nekome ko svaku marku treba za preživljavanje“, kaže Damjanović, diplomirani ekonomista koji nekoliko godina radi u Komunalnoj policiji.

Ističe da su njegove kolege bile toliko oduševljene njegovim humanim gestom i da su ga tim povodom i počastili.

Damjanović, koji slovi za jednog od najrevnosnijih radnika u službi, posljednjih nekoliko godina piše poeziju, a nedavno je objavio i svoju prvu zbirku pjesama inspirisanu romantikom i ljepotom prirode.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.