Policija ispitivala bajkera, kapetan krenuo u Irish pub

Interesantno je bilo protekle nedjelje uveče u centru Prijedora. Naime, jedna „policajka“ se u „moru“ prisutnih na trgu ispred Patrije „zakačila“ baš za jednog velikog „bajkera“, inače organizatora nedjeljnog događaja. Ne znamo da li ju je privukla njegova duga kosa, zgodna figura ili kožna jakna, ali nekoliko dugih minuta trajalo je ispitivanje. Da bi sve prošlo kako treba uključila se i „trbušna plesačica“ a „mlada cigančica“ je stigla sa plavom ukrasnom kesom jedne banke dok je sve to iz prikrajka posmatrao „kapetan Kuka“. Nismo zavirivali u kesu i ne znamo da li je „Kukina“ kuka bila upotrijebljena, ali znamo da je „policajka“ ubrzo napustila „scenu“.
U nastavku naše priče „Crvenkapa“ je s osmijehom držala „velikog medvjeda“ za ruku, „doktor“ nije ispuštao iz svojih šaka zgodnog „klovna“ a „odbjegli robijaš“ se šetkao ispred „policajca“. Bilo je tu i mnogobrojnih „princeza“ koje nisu tražile svog princa, „Čarli Čaplin“ je progovorio a neki „fudbaleri Rudara“ su ranije „pobjegli“ sa priprema. „Mlada pionirka“ je zaboravila svoju zakletvu, „kauboji“ i „indijanci“ su se družili a „bajker“ je na kraju i zapjevao. „Kapetan Kuka“ se neprimjetno iskrao kako bi škotski viski potražio u „Irish pub-u“. Kako reče jedan Prijedorčanin koji je glumio mladu trudnicu, „svako je makar na jedan dan poželio biti nešto drugo“.
Vjerovatno ste do sada već shvatili da Vam pričamo priču o 2. Prijedorskom maskenbalu koji je u organizaciji Udruženja Slovenaca „Lipa“ iz Prijedora u nedjelju održan u našem gradu. Četveročlani žiri je imao težak zadatak da od dvjestotinjak viđenih maski odabere one najbolje. Ipak, jednoglasno je odlučeno da je najbolja dječija maska „Meksikanac sa gitarom“ dok je kod odraslih najbolja bila „baba gatara“. Posebna priznanja za učešće su osim organizatora, dobili i Udruženje Ukrajinaca „Kozak“ te Osnovna škola „Branko Ćopić“ iz Prijedora. Do naredne godine, sjetite se neke nove maske i obavezno dođite.

Comments are closed.