Policija stekla povjerenje građana prijedorske regije

lukac

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić izjavio je danas da je povjerenje građana, koje ovaj centar ima, preduslov da i u narednom periodu CJB Prijedor zadrži ili podigne na viši nivo stepen lične i imovinske bezbjednosti građana.

„I u prethodnoj godini, od momenta formiranja centra, mi postižemo prilično dobre rezultate, postižemo visok stepen lične i imovinske bezbjednosti građana i na osnovu tih afirmativnih aktivnosti i rezultata dodatno ojačavamo povjerenje građana prijedorske regije u policiju“, rekao je Ivanić novinarima u Prijedoru gdje je danas održao radni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem.

On je podsjetio da je prijedorski CJB najmlađi centar u Srpskoj, da je formiran u novembru 2013. godine, da je sasvim opravdano formiran i da je ispunio očekivanja građana.

„CJB Prijedor trenutno ima dovoljan broj policijskih službenika, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, da zadovolji osnovne bezbjednosne potrebe građana. Međutim, na osnovu nekih bezbjednosnih procjena, i generalno, i u okruženju, sigurno da bi nam veći broj policijskih slubenika, prije svega u gradu Prijedoru, bio od velike koristi da postižemo još bolje rezultate“, naveo je Ivanić.

Prema njegovim riječima, CJB Prijedor ima 640 zaposlenih, od čega je 500 policijskih službenika.

„Materijalno-tehnička opremljenost je isto na zadovoljavajućem nivou. Omogućava da ostvarimo osnovne zadatke, ali sigurno da bi dodatno opremanje, prije svega jedinice za podršku i voznog parka CJB Prijedor, bilo od velike koristi da budemo još bolji“, dodao je Ivanić.

Ministar Lukač nije dao izjavu medijima nakon radnog sastanka sa rukovostvom CJB Prijedor, ali je u izjavi medijima nakon sastanka sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem, koji je prethodio sastanku u CJB, rekao da su na području CJB Prijedor svi vidovi kriminala u opadanju, a rasvijetljenost krivičnih djela na veoma visokom nivou, te da je izuzetno mali broj teških krivičnih djela i razbojništava.

Autor: SRNA

Comments are closed.