Političar pokupovao trave za imunitet

Na Sajmu zdrave hrane i ljekobilja, koji se održava u hotelu „Prijedor“, učestvuju brojni proizvođači, a među njima i đaci, dok su najtraženiji juče bili proizvodi na bazi afrodizijaka i za jačanje imuniteta.
Prodavači kažu da je jedan prijedorski političar, čije ime nisu htjeli otkriti, kupio čak 20 pakovanja ljekovitih trava koje podižu imunitet organizma.
Na ovoj manifestaciji učenici Poljoprivredno-prehrambene škole iz Prijedora predstavili su se svojim proizvodima, među kojima su bile i ljekovite gljive šitake po cijeni od 20 KM po kilogramu.
Učenica četvrtog razreda ove škole Milana Novaković kaže da je riječ o pravim malim preduzećima koja su učenici Poljoprivredno-prehrambene škole realizovali uz saradnju sa profesorima i uz podršku norveške organizacije.
„U tim učeničkim preduzećima proizvodimo ajvar, cveklu, gljive šitake i bukovače, ali i likere od kokosa i čokolade. Uspješni smo u tome i već uveliko svoje proizvode koje proizvodimo i prerađujemo na vlastitim imanjima i u sklopu školske radionice plasiramo na tržište. Sve je domaće i najvažnije je da u sastavima gotovih proizvoda nema dodatnih i nepotrebnih aditiva, konzervanasa i drugih hemijskih sastojaka“, govori Novakovićeva.
Na Sajam zdrave hrane i ljekobilja stigli su i supružnici Milanka i Dragan Batinić iz Sokoca. Tvrde da na svom imanju imaju pravi pčelarski centar u kome proizvode med, ali i ostale pčelarske proizvode.
„Uz proizvodnju meda radimo i preparate na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja. Posjedujemo i vlastitu plantažu ljekovitog bilja na Romaniji, a bilje beremo i na području Romanije i Hercegovine. Proizvodimo polen, propolis, vosak, eterična ulja, meleme, čajeve, tinkture i kozmetiku na bazi pčelinjih proizvoda. Ono što je važno za sve naše proizvode je da su bez hemije, jer su glavni konzervansi propolis, vosak, majčina dušica i bosiljak“, govori Milanka Batinić.
Nezavisne novine

Comments are closed.