Poljoprivredna izložba okupila 30-ak izlagača

ol4

Četvrtom poljoprivrednom izložbom u Oštroj Luci danas su počeli ilindanski dani – niz manifestacija kojima ova opština obilježava dan i krsnu slavu, Svetog proroka Iliju.

ol3

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da je opština insistirala na pokretanju jedne ovakve manifestacije, da je sama organizovala prve tri, a da je ove godine finansirala izložbu, ali je organizaciju ustupila ovdašnjem Udruženju proizvođača jagodičastog i bobičastog voća „KIM“.

ol8

„Izuzetno sam zadovoljan današnjom izložbom i ubuduće ćemo stati iza sve i jedne manifestacije koja ima za cilj promociju i afirmaciju bilo koje proizvodnje na teritoriji naše opštine“, rekao je Stanar i dodao da bi u narednih par godina podsticaji iz opštinskog budžeta za proizvodnju kupine i maline trebalo da budu udvostručen.

ol5

Predsjednik Udruženja proizvođača jagodičastog i bobičastog voća „KIM“ Oštra Luka Ljubomir Vulin rekao je da je osnovni cilj ovog udruženja da se poveća broj proizvođača i zasada, kao i površine zasađene malinom i kupinom, a time i broj izlagača na budućim poljoprivrednim izložbama.

ol2

„Imamo tridesetak izlagača iz Oštre Luke i Novog Grada“, dodao je Vulin.

ol7

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Oštra Luka najavljeno je da se ilindanski dani nastavljaju u ponedjeljak, 1. avgusta, Međunarodnim književnim susretima „Šušnjar 2016“.

ol1

U utorak, 2. avgusta, obilježava se godišnjica stradanja Srba, Roma i Jevreja u ustaškom pokolju na Šušnjaru, te Ilindan, dan i krsna slava opštine Oštra Luka, dok je 244. Grmečka korida zakazana za nedjelju, 7. avgusta.

ol9

ol10

ol6

Autor: SRNA

Comments are closed.