Položeni vijenci na spomenik doktoru Mladenu Stojanoviću u krugu Opšte bolnice

Medicinski radnici prijedorske Opšte bolnice obilježili su Svjetski dan zdravlja polaganjem vijenaca ispred spomenika doktoru Mladenu Stojanoviću u krugu ove zdravstvene ustanove, a potom i polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća ispred spomen-ploče za poginule radnike ove bolnice. Direktor ove zdravstvene ustanove Mirko Sovilj pozdravio je moto pod kojim se ove godine obilježava ovaj dan „Starenje je zdravlje“ i nastojanje da se u centar pažnje stavi treće životno doba. „Svi u zdravstvenom sistemu želimo da obezbijedimo što je moguće kvalitetniji život licima u trećem dobu, a to znači da ćemo u toku godine tražiti nova rješenja za sva oboljenja i povrede koje se dešavaju u tom dobu“, rekao je Sovilj.
On je dodao da je cilj zdravstva da poveća broj godina života stanovnika. „Pokušaj da pronađemo rješenja za probleme trećeg životnog doba znači da želimo da vratimo zdravlje i život godinama“, rekao je Sovilj. On je dodao da će prijedorska bolnica biti u mogućnosti da odgovori tim zahtjevima i da doprinese realizaciji ove ideje o obezbjeđivanju kvalitetnijeg života starim licima. „Mi spadamo u red ozbiljno organizovanih i dobro opremljenih opštih bolnica u našem zdravstvenom sistemu, a oprema koja je u funkciji, kao i ona koju očekujemo ovih dana, te stručnost kadra koja je znatno unaprijeđena, garancija su da ćemo moći da odgovorimo novim zahtjevima“, rekao je Sovilj. Svečanost obilježavanja 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja, uveličana je i posjetom Vojina Stojanovića, sina narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića, što je bila prilika da direktor bolnice Mirko Sovilj objavi da je dobijena njegova saglasnost da ova zdravstvena ustanova ponovo ponese ime ovog legendarnog doktora sa Kozare.
„Medicinski centar je ranije nosio Mladenovo ime, a nakon ukidanja centra, sve bolnice osim naše dobile su drugo ime. Ministarstvo zdravlja je izdalo uvjerenje da su ispunjeni svi uslovi i dalo saglasnost da nema prepreka da se ova odluka potvrdi i na sjednici Vlade Republike Srpske, čime će se odobriti izmjena odluke o osnivanju naše bolnice“, rekao je Sovilj. On je potvrdio da je ovaj postupak pokrenut prije sedam godina i da im prisustvo sina Mladena Stojanovića ovom događaju mnogo znači.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.