Položeni vijenci na spomenike poginulim borcima

Prijedorčani su na Dan pobjede nad fašizmom vijence položili na Partizanskom groblju i na spomen-obilježje poginulima u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Omarskoj, a na spomen-biste narodnih heroja u LJubiji.

Član Predsjedništva Gradske organizacije SUBNOR-a Obrad Kos podsjetio je na veliko stradanje ovog dijela Kozare i Potkozarja u Drugom svjetskom ratu, najkrvavijem u novijoj civilizaciji.

On je dodao da su se danas okupili i predstavnici Gradske uprave i Boračke organizacije da odaju počast ne samo onima koji su sahranjeni na partizanskom groblju nego i svim žrtvama na području Kozare i potkozarskih sela.

„Mi smo na to ponosni i pozivamo mlađe generacije da ne zaborave nikad ove datume, da se podsjećaju i da im to bude nauk za budućnost nadajući se da istorija nikad neće zabilježiti ovakve stvari kao u periodu od 1941-1945. godine“, rekao je novinarima Kos.

Vijence su položile su delegacije grada, SUBNOR-a i gradske Boračke organizacije.

Predstavnik gradske Boračke organizacije Zoran Predojević istakao je da su Kozara i Potkozarje dali veliki doprinos u pobjedi nad fašizmom.

„NJihovu tradiciju su nastavile i dvije prijedorske slavne brigade u odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su branili grad Prijedor, okolinu i Kozaru“, rekao je Predojević.

Ovogodišnje obilježavanje 9. maja u Prijedoru počelo je juče na partizanskom groblju na Urijama gdje je vijenac položio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Izvor: SRNA

Comments are closed.